HÍREK A KUCKÓBÓL

 

Szeptember 04-én felszerelésre kerültek a megrendelt polcok, csepegtetők a melegítőkonyha kiszolgálóhelyiségeiben.
Szeptember 06-án, nagy sikerrel zajlott a hagyományos Anyatejes napunk.
Szeptember 11-én alkalmazotti, nevelőtestületi értekezletet, 12-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk. Meghatároztuk az előttünk álló nevelési év céljait, feladatait. 
A kiscsoportban a szülők megválasztották a Szülői Szervezet képviselőit.
 A Nevelési Tanácsadó elvégezte a nagycsoportosok diszlexia, valamint logopédiai vizsgálatát. A gyermekek vizsgálaton elért eredményeiről, valamint a további teendőkről a szülők részletes tájékoztatást kaptak.
7 gyermeket javasoltak egyéni fejlesztésre. A személyi és tárgyi feltételek adottak, így ez évben is helyben folyik a fejlesztés.   9 gyermek szorul logopédiai kezelésre. Utazó logopédussal, szintén helyben történik. Mindez, a visszajelzések szerint is, nagy könnyebbséget jelent az érintett szülőknek.
A Szülők Közösségének Képviselőtestülete 20-án tartott gyűlésén, megválasztotta új elnökét Szabó Hajnalka, és pénztárosát Sabla Mónika személyében. A szép számban megjelent szülők meghatározták éves munkatervüket.
25-én volt a tanév első intézményegység-vezetői értekezlete.
Az új nevelési évben a kiscsoportosok befogadása, beszoktatása mellett, a másik két csoportban is több kisgyermeknek kellett alkalmazkodnia új környezethez, felnőttekhez, társakhoz, új szabályokhoz, szokásokhoz.
Így a csoportokkal, gyermekekkel való ismerkedésre helyeztük a fő hangsúlyt az első időszakban. Igyekeztünk mindhárom csoportban családias, jó hangulatot biztosítani és a legfontosabb szabályokat, kezdetektől következetesen betartatni. A 25 kiscsoportos jól érzi magát az óvodában. Gyorsan zökkenőmentesen folyt a beszoktatásuk. Beindultak a csoportokban a kezdeményezések, foglalkozások, az érintett gyermekekkel az egyéni fejlesztő, és a logopédiai foglalkozások.
Szeptember 29-én megtörtént az új udvari játék lebetonozása, telepítése. Köszönjük a részt vevő szülőknek a telepítésben szállításban való közreműködést.
További terveink, programjaink októberre:
Folytatódik a papírgyűjtés.
Nyárbúcsúztató.
Kert és udvarszépítés társadalmi munkában.

 
ÁSZÁR, 2007. 10. 01.