BÉBIOVI


Az ászári Kuckó Óvoda a védőnői hálózattal közös szervezésben, öt éve alakult meg településünkön a Bébiovi.
0-3 éves korú, ill. idősebb, de még nem óvodás gyermekeket és szüleiket várjuk programjainkra, előadásainkra. Gyakori, hogy a környező településekről is érkeznek érdeklődők.
A Bébiovi célja, hogy a gyermekek és szüleik ismerkedhessenek az óvodával, az óvodai élettel, nevelési elveinkkel, célkitűzéseinkkel, a pedagógusokkal, dajkákkal, egymással; valamint, hogy az óvodánk helyi nevelési programjában kiemelt szerepet játszó egészségnevelés, egészségfejlesztés, a helyes életvitel, a környezettudatos magatartás elveit és gyakorlati lehetőségeit bemutassuk a szülőknek, s megerősítsük ilyen jellegű tevékenységeiket. Előadások, kötetlen beszélgetések, közös játék, különböző vizuális tevékenységek zajlottak az elmúlt években ezeken a foglalkozásokon.

A szervezet létrehozásakor a közösség személyiségformáló hatásán kívül, a család meghatározó szocializáló szerepét, valamint a későbbi család és óvoda együttműködését a nevelés folyamatában is szem előtt tartottuk.

Bébiovi Hírek:

A Szoptatás Világnapját ünnepeltük a Kuckó Óvodában 

A hagyományokhoz hűen 2010-ben is megrendezésre került az anyatejes ünnepség Ászáron. A nyári szünetre való tekintettel szeptember második hetében emlékeztünk meg az Anyatej Világnapjáról, melynek hivatalos dátuma Augusztus 1.
A családias hangulatú kis megemlékezésnek ismét az Ászári KUCKÓ Óvoda adott helyet, „Bébiovi” klub keretében.
Az idei évben 40 édesanyának és gyermekének küldtünk névre szóló meghívót, akik legalább 3 hónapon át szoptatták csecsemőjüket, vagy három év alatti gyermeküket még jelenleg is szoptatják.
Az ünnepséget Komenda Istvánné (Melinda) óvó néni nyitotta meg, köszöntve házigazdaként a megjelent szülőket, gyermekeket, vendégeket.
Ezt követően a szoptatás fontosságáról, az anyatejes táplálás jelentőségéről, előnyös hatásairól hallhattak egy kis előadást az anyukák.
Majd a nagycsoportos ovisok kedves kis verses, énekes előadással örvendeztettek meg bennünket. A gyerekeket Vígh Alíz, és Matics Györgyné óvó nénik készítették fel.
Az édesanyákat a műsor befejeztével 1-1 szál virággal köszöntöttük fel. Ezt követően a délutánt egy kötetlen beszélgetéssel zártuk egy kis gyümölcslé, és sütemény mellett. Az apróságok eközben szabadon játszhattak az óvoda játékaival.
Ezúton szeretném megköszönni az Ászári Kuckó Óvoda, és az Ászári Önkormányzat segítségét abban, hogy az idei évben is méltón megünnepelhettük a község édesanyáit.

 

Pékné Polgár Helga (védőnő)