HÍREK A KUCKÓBÓL

Ismét szép létszámmal kezdtük a nevelési évet. Nagycsoport: 30 fő, középső csoport: 27 fő, kiscsoport: 20 fő. Összesen 77 kisgyermek szerepelt az október 01-i statisztikai adatokban. Jelenleg 78 gyermek látogatja az óvodát. December 31-ig 81, május 31-ig 88 fő beíratott gyermeket várunk. Beíratás nélkül érkezett jelzés további 2 főről. Az óvoda kihasználtsága tehát előreláthatólag 100 % körül lesz.

Főként a kiscsoportba járó, és készülő szülők kedvéért néhány fontos adat: Az óvoda telefonszáma:34/352-334. Ezen a számon kérjük továbbra is bejelenteni a hiányzást, ill. hiányzás után az óvodalátogatás megkezdésének időpontját. E-mailt a kucko.ovi@kuckoovi.hu címre lehet küldeni.
Hivatalos fenntartónk a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa
A 8 társult intézmény igazgatója: Szabóné Kopácsi Teréz
Intézményegység-vezető: Róthné Kiss Tünde, helyettese: Komenda Istvánné
Az óvoda orvosa: dr. Nemes Tünde, védőnő: Pékné Polgár Helga.
Óvodánk 3 homogén csoporttal működik. Férőhelyek száma: 90 fő.

Nevelési év rendje a következők szerint alakul: Az óvodai nevelési év 2008. szeptember 01-tól – 2009. augusztus 31.-ig tart. Szorgalmi időszak: 2008. szeptember 01-től  2009. május 31-ig. Új gyermekek fogadása szeptember 01-től folyamatosan. Óvodai beíratás: 2009. április 20-24

Nyitva tartás:
Hétfőtől-péntekig 6,30-tól 16,30-ig. Napi nyitvatartási idő: 10 óra, heti nyitvatartási idő 50 óra

Szünetek időtartama:
Nyári takarítási szünet: 2009. június 16 – július 13-ig. (Hagyományoknak megfelelően iskolai évzáróhoz igazodva)
Iskolai őszi- téli - tavaszi szünet idején nyitva tartás, csoportalakítás a szülők igénye szerint. Igények felmérése írásban (Nyitva tartás: 10 fő felett) Nevelés nélküli munkanap: 5 nap

Személyi változások:
Schekné Micskó Ágnes határozott idejű munkaviszonya lejárt. A megüresedett álláshelyre pályázat útján a gyógypedagógusi végzettséggel is rendelkező Novák Viola kapott kinevezést.

Tárgyi feltételek javítása, IMIP:
Nyáron megtörtént a tisztasági meszelés, az új szőnyegek beszerzése. A vizesblokk szükséges szerelési, javítási munkálatait is elvégeztettük. Pályázat segítségével tovább bővítettük az udvari játékok számát egy új kétüléses hintával és egy piknikasztallal. Köszönjük Vincze Istvánnak, Hnizda Zsoltnak, Gálos Csabának, Szabó Balázsnak és  Donner Zoltánnak a segítséget.
Udvar mérete megfelelő, felszerelése hiányos. Az IMIP keretében kiküldött szülői és alkalmazotti kérdőíveken is ismét ez a probléma került megjelölésre, mint legnagyobb hiányosság.
A szülői kérdőívek feldolgozása során a szülők által jelzett színházlátogatási, könyvtár-látogatási igényeknek megfelelően alakítottuk ez évi programtervünket. Élelmezésvezető felé jeleztünk, az étlap pontosabb (főként az adagok nagyságára vonatkozó) kitöltését kérve.
Az udvari játékok számának mielőbbi bővítése érdekében a helyi Polgármesteri Hivatal szerződött az Info-Datax Kft-vel uniós pályázat írására, menedzselésére. Ahogy eddig, a továbbiakban is, megteszünk minden lehetségest ez ügyben mi is, saját költségvetésből, Szülői Munkaközösség, Alapítvány, pályázat segítségével. Függönyöket, 2 szőnyeget az aulába, eladásra szánt gyermekkocsit, pelenkázót, babakádat kaptunk eslohei támogatóinktól Rolf Hellermanntól és Walter Lisketingtől.

Az eddig lezajlott programok, események közül néhány:
Örömteli esemény, hogy nyugdíjba vonult kolléganőnk, Vithalm Antalné 40 éves kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét vehette át augusztus 20-án a Szépművészeti Múzeumban Hiller István oktatási és kulturális minisztertől
Szeptember 8-án Bébiovi keretében az Anyatej napját tartottuk óvodánkban. Pékné Polgár Helga és Komenda Istvánné vezetésével zajlott a program, a szereplő nagycsoportosokat Horváthné Diffinger Erzsébet készítette fel. Matics Sándorné, Vígh Aliz szerető gondoskodással folyamatosan fogadja a kiscsoportba lépőket.
Október 01.én a Kincsesláda Bábszínház előadását tekinthették meg a gyermekek.
Az októberi Bébiovis találkozó  07-én volt.
Nyárbúcsúztató ünnepségünk keretében október 10-én: Pomázi Zoltán (Bojtorján együttes) színvonalas előadását tekinthették meg a gyermekek és családtagjaik. A kicsik szereplését követően a szülők által hozott gyümölcsökből főzött kompótot, süteményt, szörpöt fogyaszthatták a megjelentek. A süteménysütő versenyre érkezett „alkotásokat” találomra kiválasztott szülők zsűrizték. Az első három helyezett jelképes ajándékot, oklevelet vehetett át.
1 helyezett: Sabla Mónika, 2. helyezett: Ihászné Jámbor Szilvia 3. helyezett: Juhászné Tolnai Rózsa.
Gratulálunk a nyerteseknek, s köszönjük mindenkinek, aki részt vett a versenyben, vagy versenyen kívül készített süteményt. Az eladásukból származó bevétel a Szülői Munkaközösség kasszáját, így gyermekeinket gazdagítja. Élvezték a kicsik az ünnepség befejezéseként szervezett táncházat. Vezette: Horváthné Diffinger Erzsébet és Novák Viola. 16-án fényképezkedési lehetőséget biztosítottunk az óvodás gyermekek és testvéreik számára.
Lezajlott a Nevelési Tanácsadó által végzett logopédiai ill. egyes tanulási zavarokat célzó vizsgálat a nagycsoportban. A logopédiai és az egyéni ill. kiscsoportos fejlesztő foglalkozások október hónap folyamán megkezdődtek. A néptánc foglalkozásokat továbbra is Saci néni tartja szerda délutánonként. Hétfőnként Ayres eszközeinket használhatják az ezt igénylő gyermekek.
Nagycsoportosaink vízhez szoktatása is megkezdődött. A kisbéri Kincsem Hotel által nyújtott lehetőség, az iskolabusz, az OVI Alapítvány támogatása sok segítséget jelentett a szülőknek.
A Focisulira még várjuk a jelentkezőket! Jelentkezni lehet: Nagy Csabánál (06 30/6261969) ill. az óvó néniknél.

Rendezvények, programok december 31-ig:
Horváth Sándorné, Kati dadus néni 30 éve végzi intézményünkben odaadó, szorgos munkáját. Jubileuma alkalmából sok szeretettel köszöntjük.
November 04-e: Bébiovi, 14-e: nagycsoportosok szereplése a szépkorúak napján, 27-e: Bábszínház, adventi vásárra szánt ajándékok készítése, 26-28 árusítása, 05-én Mikulás, Falumikulás, 19-én ovis karácsony.
Továbbra is egész évben gyűjtjük a papírhulladékot!

Ászár, 2008-10-16    Róthné Kiss Tünde