HÍREK A KUCKÓBÓL

Utolsó jelentkezésünk óta történt:
Nagycsoportosaink a helyi általános iskola invitálására színvonalas zenés műsort tekinthettek meg december 12-én. Köszönjük a meghívást.
19-én mindhárom csoportban lezajlottak a karácsonyi ünnepségek.
21-én nagycsoportosaink Matics Sándorné és Schekné Micskó Ágnes felkészítésével szerepeltek a Falukarácsonyon.
A szülői igények felmérése alapján utolsó nyitvatartási nap 21-e, téli szünetet követő első nyitvatartási nap január 03-a volt intézményünkben.
Január 08-án a Szülői Munkaközösség tartotta gyűlését a szülők-nevelők bálja témakörben.
Január 17-én, a Bébiovin Ayres terápiás mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedhettek a babák és szüleik, ezt követően manuális tevékenységként lisztgyurmáztunk a kicsikkel. Beszélgetés során a gyermekek napirendjének alakítása volt fő témánk.
Beköltöző, valamint 3. életévét betöltő gyermek óvodakezdésével jelenlegi létszámunk: 29 kiscsoportos, 30 középsős, 28 nagycsoportos, összesen 87 gyermek.
A nagycsoportban a hangsúlyt a gyermekek iskolai életre való felkészítésére helyeztük. Természetesen a „gyermekek érdekeit”, s azt, hogy ebben az életkorban legfőbb tevékenység a játék, mindenkor tiszteletben tartjuk. A csoportban tartott foglalkozásokon, kezdeményezéseken kívül rendszeresen kiscsoportos, illetve egyéni fejlesztő, valamint logopédiai foglalkozáson vesznek részt az érintett gyermekek.
A kiscsoportban 4 kisgyermek befogadása, beszoktatása kezdődött ebben az időszakban. A gyermekek többsége a csoportban könnyen bevonható a játékos jellegű tevékenységekbe, szívesen részt vesz a foglalkozásokon kezdeményezéseken. Az óvodai élet szokásait jórészt elsajátították. Sokat fejlődtek a gondozással, önkiszolgálással kapcsolatos területeken. Rengeteg új ismeretet szereztek. Képesek elmélyülten, tartalmasan játszani, tevékenykedni. A „problémásabb” esetekben igyekszünk segíteni, kompenzálni.
A középső csoport tartalmas, színvonalas foglalkozásain szintén lelkesek, aktívak a gyermekek. Sok-sok zene, tánc, mozgás jellemzi a csoport életét. Igazi kis közösség kezd kialakulni.
Minden területen tapasztalható a korosztálynak megfelelő fejlődés.
Így, a félév zárásával köszönöm óvodapedagógus és dajka kollégáim hivatás és gyermekszeretettel, nagy aktivitással végzett munkáját.
Tervezett programjainak a közeljövőre:
Január 30-án (szerdán) tartjuk félévet záró szülői értekezletünket, mely során az elmúlt időszakról szóló beszámoló mellett, a nevelési évre tervezett további munkáról, eseményekről, programokról, a beiskolázásról kapnak információt a szülők. Terveink szerint a Czeizel Alapítvány segítségével rövid előadásra is sor kerül a bárányhimlő szövődményeiről, a megelőzésről. A csoportonkénti szülői értekezleten a nagycsoportban kiosztásra kerülnek az óvodai szakvélemények. A tanító nénik tájékoztatóját is meghallgathatják az érintettek.
A hagyományokhoz híven, ez évben is 2 napos lesz a gyermekek farsangi bálja. Február 14-én délelőtt interaktív színház keretében A három kismalac c mesét tekinthetik meg a gyermekek. Délután a császári óvó nénik báboznak a gyermekeknek. 15-én délelőtt csoportonként farsangolunk, délután a szülőket is várjuk kis műsorral, jelmezes felvonulással, arcfestéssel, tánccal, játékkal.
16-án 19 órai kezdettel az Aranyfürt étteremben tartjuk a szülők-nevelők bálját. Részvételi szándékkal jelentkezni lehet az étteremben, az óvodában ill. a szülői munkaközösség vezetőinél.
A februári Bébiovi a farsang jegyében zajlik, 21-én, az anyanyelv napján. Terveink szerint a közös játék mellett logopédus szakember ad tanácsot az anyukáknak az anyanyelvi nevelésről.
Szívesen látjuk az érdeklődőket.

Róthné Kiss Tünde

„Gyerekszáj”

- M-ka, hiányoztál nekünk, míg beteg voltál.
A: - Óvó néni, én is hiányoztál neked?

  1. Én már föl is vetkőztem!

 

- Vehetek fel rövid ujjú nadrágot?

„Gyerekfül”:

  1. Óvó néni, veszel nekem ilyen markolós autót?
  2. Ha jó kisfiú leszel, beszélünk az anyukáddal, írjon érte a Jézuskának levelet.
  3. Én már kisfiú vagyok!